al contingut a la navegació Informació de contacte

Acord de Govern ERC-CIU 2015-2019

CIRCULAR INFORMATIVA ACORD DE GOVERN 2015-2019 ERC-CIU

Benvolguts veïns i veïnes d'Alcoletge,

Passats uns dies des de la constitució del nou Ajuntament d'Alcoletge sorgit de les eleccions Municipals celebrades el 24 de maig de 2015, i essent coneixedors dels fets ocorreguts en el sí del ple d'investidura del dia 13 de Juny de 2015, on els grups municipals d'ERC i CIU varen formar un govern de coalició, us volem explicar els motius que ens han portat a aquest acord de govern.

Com a qüestió prèvia, cal dir que en l'àmbit de la política, existeixen unes regles de joc preestablertes, i conegudes per tothom, mitjançant les quals desprès d'un procès electoral  legalment celebrat s'aconsegueix les majories necessàries per tal de formar govern, sigui l'administració que sigui, en aquest cas l'Ajuntament d'Alcoletge. Aquest és el conegut com a "principi de Legitimitat democràtica" que afortunadament regeix en la totalitat d'administracions públiques escollides democràticament, i que, per descomptat, és totalment ajustat a dret. En aquest procés negociador post electoral per obtenir les esmentades majories, hi intervé molt les ganes de negociar, la humilitat i la predisposició de cada grup polític.  Tenint en compte que afortunadament la democràcia està instaurada plenament en el nostre municipi, no ens caldria fer cap més referència al "perquè" del pacte de govern ERC-CIU. Malgrat això i justament pel nostre tarannà, sí que us en volem explicar els motius que principalment són tres i tots ells amb el mateix grau d'importància.

El primer motiu fa referència a les formes, ambdues formacions creiem  que cal  establir en el sí del govern de l'Ajuntament d'Alcoletge, procediments de participació ciutadana i garantir la transparència en tots els àmbits i sectors possibles. Aquests dos principis o projectes eren uns dels principals punts que ambdues formacions portàvem als nostres programes electorals, independentment de les inversions o projectes materials que les diferents formacions polítiques plantejàvem ja que tots eren similars atenent a les necessitats que té actualment la població del municipi. Ara bé, les formes de fer-ho (el com no el què) és el que va donar força a la nostra coalició. 

Pel que fa a la participació,  no volíem que el nostre Ajuntament continués tenint un govern de caire personalista i sense ànim de diàleg, que recorda a un model de governar antic i arcaic, on el cap visible és el que pren les decisions, volíem fer un canvi en la forma de governar perquè creiem que és el que la població del municipi es mereixia.

Per tant, entenem que cal engegar, com hem dit, procediments de participació ciutadana començant per descomptat, per fer partícips a tots els 11 regidors que han estat elegits democràticament a les urnes el 24 de Maig de 2015, no sols pel fet de ser escollits democràticament, sinó també per la seva vàlua i experiència, però també cal fer partícips a tota la ciutadania que és la que ens ha donat la confiança per representar i gestionar el consistori del municipi.

Pel que fa a la transparència, volíem eliminar l'obscurantisme existent fins al moment en el sí del govern de l'Ajuntament, i eliminar aquelles possibles situacions, actuacions i formes de fer de la gestió del mateix que han quedat durant aquests últims anys a la penombra, i que se´ns fa difícil de comprendren els motius. Creiem que el ciutadà té dret a conèixer-ho tot sobre el consistori, i a participar d'ell i a beneficiar-se'n dins la legalitat, per tant, entre d'altres, té dret per exemple a que es convoquin ofertes públiques per cobrir un plaça de treball en l'organigrama de plantilla de l'Ajuntament, ja sigui per la via de concurs públic, oposició, concurs-oposició, i també té dret per exemple a conèixer el destí dels ingressos de què disposa l'Ajuntament amb un mínim de detall, etc; per tant calia eliminar així la discrecionalitat que ha regit el consistori fins al moment.

El segon motiu és que considerem que el govern del consistori del municipi d'Alcoletge, havia de ser fort, estable, que pogués governar amb una majoria consolidada d'entre tots els seus 11 membres escollits democràticament en les eleccions del 24 de Maig de 2015, ja que en els 4 anys següents caldrà prendre decisions importants que afectaran a un gran nombre de població del municipi. Aquest fet va portar a iniciar negociacions entre les diverses formacions i grups polítics existents al municipi per formar majories, entre PSC i CIU, i entre ERC i CIU -destacar que entre el PSC i ERC no van existir mai per la negativa dels primers- i l'única entesa possible fou entre ERC i CIU, per les raons que ja hem comentat i hem reproduït amb anterioritat, les formes de fer les coses eren molt importants no només el què.

I el tercer motiu i no per això menys important és que ambdues formacions polítiques, ERC-CIU, tenim un objectiu molt clar, i és el dret a decidir el futur de la població de Catalunya  amb l'horitzó d'anar cap a un estat propi.

Un cop explicats els nostres motius tan sols ens queda donar, ben sincerament,  un fort agraïment a tots vosaltres, sobretot als veïns i veïnes del municipi que ens heu donat suport durant la llarga i complicada campanya electoral a ambdues formacions (ERC i CIU), i més encara  a partir del 13 de Juny, data de constitució del nou Ajuntament ja que heu avalat aquest pacte de coalició ERC-CIU al govern de l'Ajuntament d'Alcoletge. Però també als que no vàreu donar ni doneu suport a aquest pacte, us agraïm el vostre tarannà democràtic i us demanem que confieu en nosaltres i us prometem que treballarem per tal que tots i totes en sortim guanyant.

Així mateix, us adjuntem el document de pacte signat per ambdues formacions, que ha de regir durant el mandat 2015-2019, per tal que en conegueu el seu contingut íntegre.

 

Molt atentament,

Els membres de l'equip de govern ERC-CIU

Document Actions