al contingut a la navegació Informació de contacte

Es presenta a Alcoletge el Krestex Team, l’equip que es prepara pel Dakar 2022

DIVENDRES 19 NOVEMBRE 2021

La presentació tindrà lloc al Tossal dels Morts, dissabte 20 a les 12:00 h

 Aquest dissabte, el Tossal dels Morts d’Alcoletge acollirà la presentació del Krestex Team, l’equip que participarà en una de les proves més importants del món del motor, el Rally Dakar 2022. Integrat per 12 persones, el Krestex Team, participarà en la competició amb 7 vehicles, un dels quals, el Jeep Tanker, ha estat creat íntegrament per Tallers Vilanova d'Alcoletge. A més, els propietaris d'aquest taller, també seran uns dels protagonistes d'aquesta aventura pel desert, ja que seran la pilot i el copilot del vehicle de premsa, un Toyota Land Cruiser.

Durant l’acte es presentaran alguns dels 7 vehicles que creuaran aquest gener el desert de l’Aràbia Saudita. Lydia López i José Luís Tan, propietaris de Tallers Vilanova, són els noms dels dos alcoletgins que aniran al volant d'uns dels vehicles de l'equip, en aquest cas del que s’encarregarà de premsa. Jordi Queraltó, Petra Zemánková, José Manuel Salinero, Cristian López i Dídac López són els noms de la resta de membres del Krestex Team i que provenen de llocs com Lleida, Madrid, Barcelona o fins i tot la República Txeca.

Pel que fa als vehicles, la flota de l’equip està formada per un camió 4x4, preparat des del Taller Vilanova i que es convertirà en el taller i la suite dels pilots i copilot, un remolc de 8 metres i una una furgoneta camper 4x4. A més, els Krestex compten també amb un vehicle de premsa, un Toyota Land Cruise, des d’on es s’enviaran les cròniques, fotografies i vídeos pertinents a cada etapa.

D’altra banda es farà especial menció al Jeep Tanker, un altre dels vehicles que aniran al Dakar, i que ha nascut a Tallers Vilanova. El Jeep s’ha dissenyat íntegrament i peça per peça des del taller d’Alcoletge. Després de passar múltiples proves, aquest ha estat un dels dos únics vehicles que a nivell europeu han aconseguit l’homologació FIA T1, documentació que acredita que el vehicle pot córrer qualsevol carrera de tot el món. Completen la flota un Nissan prototip T1, que s’encarregarà de fer de ‘cotxe escombra’ del Jeep i un camió 6x6 que compta amb les homologacions necessàries per poder entrar en pista en cas d’avaria.

En aquest acte, que serà conduït pel periodista Miquel Pascual, hi intervindrà l'alcalde d'Alcoletge; Josep Maria Gras i per alguns dels integrants del Kresetx Team: Lydia López (Alcoletge), José Luís Tan (Alcoletge), Jordi Queraltó (Barcelona), Petra Zemánková (República Txeca), José Manuel Salinero (Madrid), Cristian López (Alcoletge), Erik Cabezuelo (Alcoletge) i Dídac López (Lleida) entre d’altres.