al contingut a la navegació Informació de contacte

PRIMER PREMI D’IL·LUSTRACIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ

DIVENDRES 06 NOVEMBRE 2020

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat el 1er Premi d’Il·lustració del Segrià amb l’objectiu de donar visibilitat als autors i autores d’il·lustració gràfica de Ponent i descobrir nous talents artístics entre el col·lectiu juvenil, a més de fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació.

En aquesta primera edició la temàtica del premi gira al voltant del poema “La llar que vam ser, la que duem tatuada al rostre” de l’escriptor lleidatà Eduard Batlle. El poema, així com les bases del premi, està disponible a la web del Consell Comarcal del Segrià.

Els premis seran de 300 euros per a la categoria jove (dels 16 als 24 anys) i de 400 i 500 euros per a la categoria absoluta. Les il·lustracions es poden fer arribar fins al 14 de desembre a la seu del Consell Comarcal del Segrià de forma presencial o per correu certificat. Es poden presentar entre una i dos il·lustracions per categoria i han de ser originals inèdits, de qualsevol estil o tècnica, i signats per un únic autor o autora.

El jurat està composat per persones relacionades amb el mon de la il·lustració: Carles Porta, artista visual; Lily Brick, muralista; Matias Tolsà, Il·lustrador; i representants del Consell Comarcal del Segrià. La valoració que faran de les obres seguirà els següents criteris: compliment de les bases del certamen; adequació a la temàtica del premi; originalitat i creativitat de l’obra; recursos tècnics emprats (composició, traç, color...); qualitat artística de l’obra i criteri personal de cada membre del jurat. El nom de les persones guanyadores s’anunciarà a la pàgina web www.segria.cat.

Amb les obres premiades i una selecció de les il·lustracions participants es farà una exposició itinerant que recorrerà diferents municipis de la comarca.