al contingut a la navegació Informació de contacte

PROJECTE D'ADEQUACIÓ I SENYALITZACIÓ DE LES FORTIFICACIONS BÈL·LIQUES DEL TOSSAL DE LA NORA

DILLUNS 05 DESEMBRE 2022

Aquest més han començat els treballs arqueològics i de restauració al Tossal de la Nora, dins del projecte: Adequació i senyalització de les fortificacions bèl·liques del Front del Segre del Tossal de la Nora, a Alcoletge: recuperació de la memòria històrica a partir de la seva conservació i visibilitat. El projecte té com a objectiu principal l'adequació i millora del conjunt de fortificacions bèl·liques, per tant, de recuperar la memòria històrica i donar visibilitat als fets històrics de les batalles del Front del Segre del municipi.

Se senyalitzaran les fortificacions mitjançant plafons informatius amb continguts gràfics i de text en un format didàctic i divulgatiu, i es crearà un itinerari senyalitzat per recórrer el conjunt arqueològic bèl·lic del Tossal de la Nora.

Aquest projecte ha estat elaborat des de l'Ajuntament d'Alcoletge i el Centre d'Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil – Front del Segre, amb el suport de l’Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Els treballs els estan realitzant, la conservadora i restauradora María Martínez Hernández, i les arqueòlogues Laura Pinto Font i Jezabel Pizarro Barberà.

Aquesta actuació permetrà l’adequació d’un espai adherit a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica, i que és un atractiu turístic i referent en la recuperació i difusió de la memòria democràtica de Catalunya.